Rubriky
Business Pro uživatele

Online podnikání 2021 aneb Zabodujte s novým webem

V době, kdy COVID-19 pustošil celý svět, pozornost většiny podnikatelů na sebe strhl online prostor. Věci se sice pomalu, ale nejistě vracejí do normálu, ovšem i tak tráví ohromná část vašich potenciálních zákazníků stále spoustu času doma před svými mobilními, tabletovými a počítačovými displeji. 

A ať už to do budoucna bude jakkoliv, rozhodnutí přesunout a adaptovat svůj byznys do onlinu se rozhodně jeví jako absolutně logický krok. Pro sichr, proto, že se vyplatí jít s dobou a také proto, že si lidé na online nákupy a objednávky zkrátka zvykli. 

Co říkají studie a data

O růstu digitálního prodeje vypovídá například studie OECD. Potvrzuje, že aktuální krize urychluje expanzi elektronického obchodu, podporuje vznik nových firem i zákazníků a rozšiřuje nabídku různých druhů produktů. Digitální prodej tak zákazníkům z celého světa umožnil přístup k takřka nekonečné škále možností z pohodlí a bezpečí domova. A mnohým firmám dovolil pokračovat v dosavadní činnosti – i přes veškerá kontaktní a jiná omezení.


Pochopitelně to vidíme i my, jakožto jeden z hlavních hostingových poskytovatelů v České republice a největší hostingový provider na Slovensku. Veškerá data nás totiž upozorňují na obří nárůst zájmu o hostingové služby. Při porovnání prodejních výsledků z konce roku 2019 s výsledky ze stejného období o rok později jsme zaznamenali nárůst nákupu nových domén o 29 %, sdíleného hostingu o 17 % a populárního nástroje na tvorbu webových stránek o 20 %.

Veřejně dostupná data z Googlu ukazují, že četnost vyhledávaných spojení, která obsahují slovo „doména“, narostla o víc než 25 % oproti předchozímu roku, přičemž u „hostingu“ to dělá dokonce 37 %. Průzkumy taktéž potvrzují, že během roku 2020 lidé mnohem víc uvažovali o vytvoření vlastního webu pro své podnikání nebo hobby. Podle stejného průzkumu si ale celých 64 % dotazovaných nebylo jistých, jestli si web zvládnou vytvořit sami.

Nebojte se vytvoření vlastní webové stránky

V současnosti existují velmi jednoduché a intuitivní nástroje, díky kterým si webovou stránku či jednoduchý e-shop dokáže vytvořit opravdu kdokoliv. To znamená, že můžete za pár hodin převést svou nabídku do onlinu – s lehkostí, bez znalosti programování, bez velkých nákladů a nekonečna času stráveného nad klávesnicí. S čím začít?

Výběr domény a hostingu

Pěkně v klidu můžete začít s prvním krokem, což je výběr ideální domény. Pokud je přesun vašich služeb nebo produktů do online světa poněkud složitější a vyžaduje komplexnější web, doporučujeme mrknout na nabídku běžných sdílených hostingů, případně serverových produktů. 

S výběrem vám samozřejmě kdykoliv a milerádi poradíme na naší zákaznické podpoře. Tak do toho, nepropásněte svou příležitost a přesuňte během roku 2021 důležité podnikatelské aktivity do online světa. Jsme tu pro vás nonstop. ❤️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *