Rubriky
novinky Pro uživatele

Jak využít doménu naplno?

Online svět nabízí takřka nekonečné možnosti. Rozjet byznys, bavit lidi, vzdělávat je nebo jen tak sdílet své zkušenosti – vše je jednodušší, než bylo kdykoli předtím. A vstupenkou do online prostoru je doména. Přečtěte si proto, jak ji využít naplno.

Kdy uvažovat o koupi domény

Doménu si většina lidí spojuje s webem a jeho názvem, který zadávají do prohlížeče. Existují však i další situace, kdy vám vlastní doména přijde vhod.

Máte super nápad

Kreativní nápad, inspirativní název nebo vaše jméno jsou skvělé domény. V článku Jak si vybrat správnou doménu najdete užitečné tipy, které vám s tímto úkolem pomůžou. 

Pokud vás při vymýšlení názvu domény napadne i projekt ke zrealizování, tak pro vás jen dobře. Směle se do toho pusťte. Nejdříve si klidně vystačíte jen s doménou a další kroky budou následovat ve chvíli, kdy budete mít vše promyšleno. Důležité je, abyste si rezervovali název domény a nikdo vám ho nevyfouknul. 

Toužíte po vlastní e-mailové adrese

Pokud jste vždy chtěli vlastní e-mailovou adresu, zakoupená doména vám tento sen splní. Ke každé doméně si totiž můžete vytvořit e-mailovou adresu, u které před „zavináčem“ dáte libovolný vymyšlený název (například podpora, info, kontakt) a za znakem @ se automaticky doplní vaše doména.

Jaké jsou výhody domény v e-mailu?

  • Působíte profesionálněji. Lidé si vás snadněji zařadí, hned jim bude jasné, s čím se na vás mohou obrátit.
  • Budete působit více věrohodněji oproti generickým e-mailům (@gmail.com, @centrum.cz apod.).
  • Získáte větší svobodu. Už nebudete závislí na stranách, které mají vlastní podmínky pro poskytování e-mailových služeb.
  • Dopřejte si originální a kreativní názvy e-mailových adres, díky kterým budete v očích klientu více zapamatovatelní
  • Prakticky oddělíte pracovní e-maily od osobních.

Rádi byste prodávali své produkty efektivněji

Sociální sítě jsou skvělým odrazovým můstkem, když s byznysem začínáte. Nemusíte do nich vkládat příliš financí a právě na Facebooku nebo Instagramu si skvěle otestujete, jestli váš projekt dává smysl a najde si své potenciální zákazníky. I sociální sítě však mají v otázce prodejů své limity.

Pokud jste se dostali do stádia, kdy chcete váš nový byznys posunout výše, kupte si doménu a přesměrujte ji na svůj profil na sociální síti. Budete působit profesionálně. V případě, že už vás nebaví být neustále online a prodávat přes Messenger, vytvořte si k doméně i vlastní web (případně si najděte portál, který sdružuje handmade výrobce a za procenta z prodeje se o tyto technické věci postará za vás). Na web lehce odkážete své klienty ze sociálních sítí a prodej automatizujete díky prodejní stránce s formulářem. Je to win-win situace pro vás i vaše klienty, protože usnadníte práci sobě s prodejem i jim s nákupem.

Chcete přesměrovat vaše klienty

Doménu sice vlastníte, ale už vám nevyhovuje. Může nastat situace, kdy zjistíte, že název neodpovídá vašim nabízeným službám, změnil se vám sortiment nebo cílová skupina.

Důvodů pro změnu bychom našli mnoho. Dobrou zprávou pro vás je, že starou doménu lehce přesměrujete na doménu novou. Nemusíte se tak bát, že by vás zákazníci nenašli. 

Plánujete realizaci vlastního projektu

K realizaci vašeho vysněného projektu vám pomůže jednoduchá rovnice: doména + hosting = web. Doména představuje samotný název webu a hosting vám umožňuje stránku vybudovat díky zařízení prostoru na serveru. 

V dnešní době už opravdu vše může být online. I bez zkušeností jste schopni za krátký čas vytvořit jednoduchý web. Rozmyslete si, co od projektu očekáváte a jak chcete, aby web vypadal. Pokud je vaše vize náročnější, svěřte web do rukou odborníka. Ty jednodušší zvládnete bez problému i sami. Možností je mnoho.

Jak tedy využít doménu na maximum

Za doménou se nemusí skrývat mnohostránkový web se složitým prodejem. Každý z nás může mít jiný důvod, proč vlastnit doménu

  • rezervovat si zajímavý název webu, který dotáhnete později,
  • využívat vlastní e-mailovou schránku,
  • odkázat klienty ze sociálních sítí na automatizovanou prodejní stránku,
  • mít profesionální internetovou adresu pro profil na sociální síti,
  • presměrovat klienty z původní domény na novou,
  • uskutečnit svůl jedinečný projekt v podobě fungujícího webu.

A co vy, jaký sen splní vlastní doména vám?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *