1. Home
  2. Hosting a web
  3. Chybové hlášky
  4. Chyba 503 Service Unavailable

Chyba 503 Service Unavailable

Tato chyba je nejčastěji způsobená vyčerpáním prostředků přidělených pro Vaši stránku. V případě, že se Vám zobrazí tato chyba, zřejmě jste dosáhli limitu sdíleného hostingu.


Tento limit, nazývaný i MaxClients, dokáže obsluhovat nejvíc 25 požadavků v jednom čase a proto je potřebné počkat, než se místo znovu uvolní. Chyba se může zobrazovat v čase vysoké zátěže na Vaši stránku, například při vysoké návštěvnosti nebo při používaní neefektivních a náročných skriptů. V takovém případě je řešením optimalizace webu nebo přechod na virtuální server

Druhá příčina může být chyba konfigurace Vašeho redakčního systému nebo tzv. „údržbový režim“ (maintenance mode). Redakční systémy totiž v tomto případě vracejí chybový kód 503, který je serverem interpretovaný jako problémový. Přihlaste se do administračního panelu Vašeho webu a zkontrolujte, jestli stránka není v tomto režimu, případně jestli systém nehlásí nějaké jiné chyby.

Poslední možnou příčinou je zvýšená zátěž na celém webserveru, na kterém sídlí i Vaše stránka. Pokud jde o technický problém na naší straně, o vyřešení se postarají naši administrátoři v co nejkratším čase.

Aktualizováno: 19 července, 2021

Byl tento článek užitečný?

Related Articles

Zákaznická podpora
24 hodin denně, 7 dní v týdnu
KONTAKTOVAT PODPORU