Rubriky
Business Naše zprávy Technologie Tipy a triky

Vytvořili jsme nejrychlejší WordPress hosting?

Víme, že rychlost a dostupnost jsou klíčové vlastnosti hostingu. Neustále pracujeme na jejich zlepšování a každý den děláme změny pro jejich vyladění do top formy. Stále však platí, že největší zlepšení rychlosti dosáhnete optimalizováním kódu. I když nemůžeme hromadně zasahovat do kódu stránek, našli jsme způsob, jak vám pomoci.

Momentálně u nás běží více než 20 000 instalací WordPressu. Je to jednoznačně nejrozšířenější systém na „tvorbu“ stránek u nás i ve světě. Aby běžel rychle, je nutné ho nejen nainstalovat, ale i dobře nastavit, přidat správné pluginy a vybrat dobrou šablonu. Od této chvíle se s tím nemusíte trápit, my to vše uděláme za vás. Ušetříme vám hromadu času a vy získáte super rychlé stránky.

Jak rychlý dokáže být WordPress?

Abyste nám věřili, potřebovali jsme objektivní měření rychlosti. Inspirovali jsme se od cloudspectator.com, kteří provádějí podobná měření ve světě. Nezávislou službou Pingdom měří průměrnou rychlost načítání prvního bajtu webu (TTFB). Měřené WordPressy jsme „naplnili“ obsahem z wptest.io. a Pingdom jsme nastavili, aby měřil pouze z evropských serverů.

Pohled na měření v rámci služby Pingdom. Za grafem je zobrazená aktuální rychlost v čase snímání obrazovky.
Pohled na měření v rámci služby Pingdom. Za grafem je zobrazená aktuální rychlost v čase snímání obrazovky.

Pokud konkurenti nabízeli WordPress hosting, testovali jsme ten, který měli instalaci na 1 klik. Pokud ani to, nainstalovali jsme čistý WordPress a do všech jsme importovali stejný obsah z wptest.io a spustili dlouhodobý test.

*týdenní průměr rychlosti odpovědi serveru
*týdenní průměr rychlosti odpovědi serveru

Co všechno jsme udělali pro zrychlení

Cesta k rychlému WordPressu vede jedině přes upravenou instalaci v kombinaci s úpravami na serverové straně. Jinak to nedělají ani ve světě. Nevěděli jsme ale, co bude mít jaký dopad a co s čím nakombinovat. Proto jsme se pustili do kombinací a variací nastavení. Namíchali jsme všechno se vším, zjišťovali jsme, co se navzájem ovlivňuje a hledali jsme vítěze.

Nebylo reálné naprogramovat vlastní cache plugin, a tak jsme vybrali ten, co vyšel z testování nejlépe. Zjistili jsme jeho nejlepší kombinaci nastavení a tu jsme zakomponovali do instalace. Totéž s bezpečnostním pluginem, ale o tom až v dalším blogu. Chtěli jsme, abyste si v nově nainstalovaném WordPressu našli už pěkné šablony a potřebné pluginy, ale ne za cenu nižší rychlosti. Proto jsme i ty podrobili testům a to, co nebylo dostatečně dobré, jsme vyhodili.

Stejně jsme postupovali i na serverové straně. Hráli jsme se s kombinací verzí php, mariadb, s uložením na SSD a zkoušeli jsme například i hhvm. Ze všech vítězů jsme nakombinovali ty nejlepší a připravili na servery, na které WordPress The Hosting instalujeme

Toto je jen část měření z našich experimentů
Toto je jen část měření z našich experimentů

Jaká rychlá dokáže být instalace?

Mega rychlá. Od objednávky uběhne pár vteřin a váš WordPress je nainstalován se všemi nastaveními a optimalizacemi. Také vylepšený instalátor ve WebAdminu potřebuje pouze pár vteřin. Už žádné dlouhé instalace.

 

Můžete mít i vy tak rychlý WordPress?

WordPress The Hosting je určený pro nové stránky a neumí přímo pomoci stávajícím instalacím. Můžete však exportovat data ze staré instalace a importovat je do naší nové. Bude to stát trochu námahy, ale výsledek stojí za to. Připravujeme také návod, jak dosáhnout alespoň přibližných rychlostí s existujícím WordPressem.

Co vás ještě čeká

Pracujeme na zrychlení směrování domény na hosting. Nyní to směřuje do 5 minut od objednávky, v budoucnu to bude do 15 vteřin. Dále zkoušíme nové možnosti zrychlení jako redis, hhvm, … Chceme se také více pohrát s přiloženými šablony, pluginy, atd. Je to první verze a rádi přivítáme jakékoliv návrhy, nápady a vylepšení.

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

1 komentář u „Vytvořili jsme nejrychlejší WordPress hosting?“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *