Rubriky
Ostatní

Novopečené formy spolupráce. Ochutnejte

Možnosti spolupráce nejsou v naší firmě žádnou novinkou. V různých podobách fungují už pár let. Roste však Websupport, i počet našich zákazníků, proto jsme se rozhodli celé to překopat, aby to bylo co nejvíce fit. Vytvořili jsme několik na míru šitých variant spolupráce.

Provizní program – Affiliate

Tento typ spolupráce je určen pro širokou veřejnost – nemusí jít jen o našeho zákazníka. Na provizi má nárok kdokoliv, kdo umístí na svůj web reklamu WebSupportu, přes kterou vznikne nová objednávka.

Představme si blogera Skywalkera.Vytvořil si účet v Provizním programu a na svůj blog umístil jeden z našich bannerů. Leiu, náhodnou čtenářky Skywalekrovho blogu, banner zaujal natolik, že na něj klikla. Jelikož právě hledala hosting pro svůj web MyDreamJedi.com., Rovnou ho i objednala. Skywalkerovi tím přibylo na účet 20% z její objednávky.

Ve skutečnosti je to o něco složitější. Člověk někdy potřebuje přemýšlet a porovnat nabídku více firem. Náš Provizní Program proto uloží Leino údaje do cookies, kde je uchová 60 dnů. Skywalker dostane svou provizi iv případě, že si Leia objedná webhosting později.

Partnerský program

Na rozdíl od provizního programu je tento typ určen pouze pro zákazníky WebSupportu, kteří chtějí osobně doporučit naše služby. Za to je odměníme kredity.

Takovým partnerem by mohl být John McClane. Má řadu přátel, o kterých ví, že si právě zřizují web. Ozve sa nám a domluvíme se na výši odměny – 5% z objednaného hostingu. Následně mu zašleme partnerský kód. McClane řekne svým kámošům o WebSupporttu a dá jim svůj kód, který vloží do poznámky v objednávce. Když dostaneme objednávku s McClane-ovým kódem, připíšeme mu odměnu na jeho kreditní účet. Kredity může platit objednané služby, nebo si je může nechat vyplatit. Stačí, aby je měl alespoň v hodnotě 1000 Kč.

Slevový program

Základní myšlenka tohoto typu spolupráce je jednoduchá – zákazníkům, kteří mají u nás mnoho služeb, dávat lepší ceny. Pokud u nás hostujete více webů nebo opakovaně objednáváte hostingy, umíme se dohodnout na slevách.

Slevový program je cílený hlavně na malé webdizajnérske firmy nebo Freelancery jako je Černá Mamba. Měsíčně nakóduje jeden-dva weby a pro většinu z nich potřebuje nový hosting. Na každou objednávku jí dáme slevu dle dohody. Například jí vyfakturujeme  Unlimited hosting za 99 Kč (namísto 120 Kč), zatímco ona ho svému klientovi vyfakturuje za 200 Kč. Na takovém obchodě má Černá Mamba zisk 100 Kč.

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *