1. Home
  2. SSL certifikáty
  3. Který SSL potřebuji?

Který SSL potřebuji?

Některé webové stránky nebo konfigurace serverů vyžadují specifický typ SSL. Před zakoupením certifikátu SSL existuje několik faktorů, které musíte zvážit, včetně toho, jakou máte stránku, kolik domén chcete zabezpečit a jestli chcete SSL nainstalovat sami.


Pokud jde o osobní stránku, doporučujeme spíše Let’s Encrypt certifikát, který je zdarma pro všechny hostingy u nás. Pokud jde o firemní stránku, e-shop nebo stránku s registrací, doporučujeme standardní SSL certifikát. V případě vícerých subdomén Wildcard.

Obyčejný SSL certifikát

Rozdíl mezi EV certifikátem a obyčejným SSL je v tom, že obyčejný SSL neposkytuje žádné ujištění o tom, že za stránkou a certifikátem stojí existující firma. Adresa v prohlížeči je stejná jako u drtivé většiny stránek – poskytuje pouze informaci o zabezpečení připojení. Protože při vydávaní neprobíhá žádné ověřování, cena je velmi nízká, to však i získaná důvěryhodnost od návštěvníka.

Co se týká bezpečnosti, oba certifikáty poskytují stejnou úroveň šifrování. Rozdíl je v důvěryhodnosti, kterou EV certifikát vzbuzuje. Díky jeho důslednému procesu ověřování totožnosti jako jediný přináší zelené pole s adresou v prohlížeči. To se i ve výzkumech ukázalo jako zvyšovač konverzí a nákupů.

Tento certifikát může být vydaný pro 1 doménu (pro www verzi a non-www verzi).

Zakoupit standartní SSL

Wildcard

Jedná se o univerzální typ SSL certifikátu, který umožňuje zabezpečit všechny subdomény pod jednou hlavní doménou. Pokud tedy potřebujete certifikát i pro všechny subdomény (domény 3. řádu), potřebujete Wildcard certifikát.

Zakoupit Wildcard SSL

Bezplatný SSL certifikát

Let’s Encrypt

Let’s Encrypt certifikáty jsou základní, bezplatné SSL certifikáty, určené na jednoduché zabezpečení webu a jeho provoz na HTTPS adrese. SSL certifikáty Let’s Encrypt je možné vytvářet, instalovat přímo přes webové rozhraní [su_button url=“https://admin.websupport.sk/“ target=“blank“ style=“flat“ background=“#2d7aef“ size=“4″ radius=“round“]WebAdminu »[/su_button]. Dostupné jsou pro všechny naše sdílené hostingy. Úspěšné vydání a prodloužení certifikátu vyžaduje na našich serverech hosting pro zadanou adresu a A záznam této adresy musí smeřovat na naše servery.

Aktivovat Let’s Encrypt bezplatný certifikát

Aktualizováno: 19 července, 2021

Byl tento článek užitečný?

Related Articles

Zákaznická podpora
24 hodin denně, 7 dní v týdnu
KONTAKTOVAT PODPORU