Migrace webu v CMS Joomla

Migrace web stránky v CMS Joomla spočívá v přesunutí souborů, přesunutí databází a v aktualizaci konfiguračního souboru.

Celou web stránku zálohujte

Nejdřív se pomocí FTP klienta připojte na server a všechny soubory a složky zkopírujte do svého počítače. Následně pomocí phpMyAdmin aplikace se přihlaste do databáze a vytvořte zálohu celé databáze (resp. všech databází).

Zálohu svojí web stránky nahrajte na server WebSupportu

Přihlaste se do WebAdminu a vytvořte si FTP konto a databázi v patřičných záložkách tohoto systému. Pomocí FTP klienta se připojte na náš server a nahrajte zálohu souborů a složek svojí web stránky.

Poznámka:
Pokud web přesouváte bezprostředně po objednávce, když ještě nejsou změněné DNS záznamy, namísto tradičního ftp.vašedoména.cz použijte IP adresu našeho serveru. Ta se vám zobrazí ve WebAdminu v nastavení Vaší domény v sekci WEB/FTP účty/Přihlašovací údaje (195.210.29.YXZ nebo 37.9.168.XYZ).

Následně se přihlaste do databáze (adresu phpMyAdmin-a najdete ve WebAdminu v sekci Databáze) a nahrajte zálohu svých databází. Funkčnost webu můžete otestovat na adrese http://d.wbsprt.com/vašedoména.cz.

Aktualizujte konfigurační údaje

Otevřete soubor configuration.php a aktualizujte přístupové údaje k databázi:

 public $host = 'dbXY.websupport.cz';
 public $user = 'jméno';
 public $password = 'heslo';
 public $db = 'název vaší databáze';


Za proměnnou $host můžete také dosadit namísto dbXY.websupport.cz localhost, localhost:PORT, localhost:/tmp-mysqlXY.sock nebo mysqlXY.websupport.cz:PORT. Za XY dosadíte patřičnou verzi MySQL a za „:“ port přiřazený k ní, kde tyto informace najdete ve WebAdminu, také v sekci Databáze.

Pokud máte na webové stránce aktivovanou FTP vrstvu, aktualizujte přístupové údaje na ftp:

public $ftp_host = ‚ftp.vašedoména.cz‘;
public $ftp_user = ‚jméno‘;
public $ftp_pass = ‚heslo‘; 


Do třetice aktualizujte absolutní cesty k adresářům s dočasnými soubory:
public $log_path = ‚absolutní-cesta/logs‘;
public $tmp_path = ‚absolutní-cesta/tmp‘;
 

Na zjištění absolutní cesty můžete použít funkci getcwd():
<?php echo $p = getcwd(); ?>

Stačí ji vložit do nového souboru nazvaného např. info.php, nahrát ho do adresáře s Joomlou a následně volit přes prohlížeč (www.vašedoména.cz/info.php).

Aktualizováno: 19 července, 2021

Byl tento článek užitečný?

Related Articles

Zákaznická podpora
24 hodin denně, 7 dní v týdnu
KONTAKTOVAT PODPORU